OBIECTIVE TURISTICE

Atracțiile principale din zona noastră.

Valea Trotușului, este numită, atât de frumos, și ‘o vale a Loirei în varianta moldovenească’. Chiar dacă binecunoscută zona a bazinului Trotuș nu are chiar atât de multe palate și castele, frumusețea peisajului, tradițiile și obiceiurile o situează printre preferințele iubitorilor de călătorie. Teritoriul ocupat de bazinul râului Trotuș cuprinde o vastă regiune montană și deluroasă, ce face parte din grupa centrală a Carpaților Orientali, partea nordică a munților Vrancei și jumătatea sudică a Subcarpaților Moldovei.

Salina Trotuș din Târgu Ocna

Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere. Cel mai curat şi sănătos aer terestru este aerul salinelor, datorită proprietăţilor lui aseptice şi bactericide. Prin inhalarea aerosolilor săraţi se îmbunătăţeşte activitatea căilor respiratorii, începând cu cavitatea nazală şi terminând cu ultima alveolă pulmonară. Numeroși oaspeți ne trec pragul pentru a fi cât mai aproape de Salină, iar în timpul liber pentru a se bucura de clipe de liniște în cadrul centrului de agrement Creangă.

Muntele Măgura

Este presărat cu numeroase obiective turistice: Monumentul Eroilor şi Monumentul Caporalului Muşat, Mănăstirea Măgura Ocnei, Rezervaţia Naturală Măgură și numeroase zone de relaxare şi puncte de belvedere.

Zona Tg. Ocna — izvoare minerale

Cele şapte izvoare minerale din Târgu Ocna izvorăsc la poalele dealului Măgura, în Parcul Balnear Măgura şi sunt amenajate modern în apropierea Centrului Balnear. Prima amenajare a izvoarelor a fost realizată în anul 1888. Prezintă interes terapeutic pentru cura internă şi externă.

Zona Slănic Moldova — izvoare minerale

În Slănic Moldova, pe lângă frumusețea stațiunii cu parcul central și cazinoul , puteți vizita și faimoasele izvoare minerale cu puternice proprietăți de vindecare a bolilor precum: Gastrite cronice, hipoacide, însoțite de constipație, constipație obișnuită, boli de nutriție și metabolism, colecistite cronice, hipotone.
De asemenea foarte frumos  și ușor de parcurs de către drumeții de toate vârstele, cu o durată de 2 – 2,5 ore, este traseul „300 de scări” ce oferă oportunitatea unei scurte aventuri montane, pentru împătimiții de mișcare în aer liber.

Zona văii Uzului

Traseul până la barajul „Poiana Uzului” este de aproximativ 50 km. Zona are un potențial turistic enorm, fiind dominată de barajul înalt de 82 m și lung de 500. Lacul de acumulare servește drept rezervă de apă potabilă pentru Dărmănești, Tg. Ocna și o parte din Bacău

Pârtia de schi — Slănic Moldova

Situată la intrarea în Slănic Moldova, pârtia de schi Nemira este ideală pentru începători, având o înclinație de 17%. Ea este prevăzută cu instalație de transport pe cablu, tun de zăpadă artificială, mașină de bătut zăpada, instalație de iluminat, dar și parcare și serviciu de salvamont.

Un ambient primitor
Spa Resort de 4 stele
Condiții deosebite
Servicii ireproșabile

Fie că ești în căutarea unui loc de relaxare împreună cu cei dragi, ori de organizarea unui teambuilding, la Casa Creangă vei găsi alchimia perfectă între: Stare de bine, frumusețe și sănătate.