TRADIȚIA SĂRII

Apa sarată care ajunge în bazin este obţinută din mina prin infiltrarea apelor. Pe lângă bazinul cu apă sărată Creanga SPA vă oferă și o cameră de tratament cu aerosoli naturali halini.
Dezvoltarea exploatării salinei de la Târgu Ocna datează încă din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, sarea extrasă folosindu-se pentru coperirea consumului localnicilor, iar surplusul era destinat comercializării.
Cei care se ocupau de extracție era orice slujitor al statului, fiind împroprietăriți, minerii și criminalii care sfârșeau de cele mai multe ori prin a-și pierde viața în salină, aceasta fiindu-le și adăpost pe timpul nopții.
Din anul 1875, timp de 6 ani, sarea se extrăgea cu ajutorul unei mașini pe aburi, care a fost inundată.
În anul 1891 s-a săpat un tunel favoriza transportul sării extrase pe orizontală din salina Târgu Ocna, în vagoane de cale ferată.

APA SĂRATĂ

Adusă din subteran, așa cum este ea, fără nimic adaugat. Practic, apele din subteran, intră în contact cu zacamântul de sare, dizolvândul, astfel se naste apa sărată ce atinge o concentratie maximă de 310-312 grame de sare la un litru de apă.

CAMERA CU SARE

La Creangă SPA am amenajat o cameră cu sare pentru a beneficia de proprietățile unice pe care o salină în miniatură le poate oferi, tratamentul cu aerosoli naturali halini. Puritatea aerului, un pH ușor acid al aerului, prezența ionilor de Na, Ca, Mg fac din camera cu sare un must have&do.